Studie en praktijkprogramma het achtvoudige pad

do. 28 apr., 16:00 - do. 1 dec., 13:00 2022 (CEST)
International Theosofisch Centrum, Besant Hall, Meentweg 9, Naarden, Nederland  

SANGHA METTA STUDIE EN PRAKTIJK PROGRAMMA 2022

Met de mogelijkheid om retraites en individuele beoefening te koppelen aan kleine studiegroepen biedt Sangha Metta de gelegenheid om Boeddhistische studie en praktijk te combineren met het ontwikkelen van spirituele vriendschappen. Zo zijn we in 2017 begonnen met het bestuderen van de Anattalakkhana Sutta en in 2018 en 2019 verder gegaan met de Satipatthāna Sutta en De Tien Paramis, gevolgd door De Vier Edele Waarheden in 2021.

Gaandeweg is de focus meer en meer verschoven naar toepasbaarheid van de boeddhistische wijsheid in het dagelijks leven. In 2022 willen we die lijn doorzetten met een onderwerp uit de boeddhistische filosofie dat zich bij uitstek leent voor toepassing in het dagelijks leven: Het Achtvoudige Pad. Het onderwerp voor het Sangha Metta Studie en Praktijk Programma 2022 luidt dan ook:

ACHT STAPPEN NAAR GELUK - HET ACHTVOUDIGE PAD IN HET DAGELIJKS LEVEN

In deze jaartraining oefenen we stap voor stap met Het Achtvoudige Pad. Het Achtvoudige Pad is naast de Vier Edele Waarheden, hèt centrale leerstuk binnen de Boeddhistische psychologie en geeft de weg aan die loopt van ‘stress en lijden’ naar ‘vrij zijn van stress en lijden’.

Aan de hand van acht stappen leer je blijvende veranderingen aan te brengen in nagenoeg alle aspecten van je leven. Je gaat diepgaand zien dat het mogelijk is keuzes te maken die heilzaam zijn en bijdragen aan jouw geluk en dat van anderen en je leert die keuzes te maken vanuit een diep contact met je eigen waarden.

De training is gebaseerd op de boeken ‘The Noble Eightfold Path - The Way to the End of Suffering’ van Bhikkhu Bodhi en ‘Eight Mindful Steps to Happiness: Walking the Buddha’s Path’ van de Sri Lankaanse monnik Bhante Henepola Gunaratana en op de lessen die de Amerikaanse leraar Gil Fronsdal gaf aan het Insight Meditation Center in Redwood, Californië. Daarmee verenigt de training Oosterse en Westerse wijsheid. Dat is Boeddhisme voor het dagelijks leven!

De gehele training bestaat uit een uitgebreide syllabus, twee retraites, vier studiebijeenkomsten bij de leraar van jouw keuze en contemplaties voor het dagelijks leven.

De studiegroepen vinden online en/of live plaats. Er is een groep van Jotika Hermsen (Heino), Simin Abravesh & Nynke Humalda (Rotterdam/Leiden) en Inez Roelofs & Michaël Verlouw. (’s-Hertogenbosch)

Aanmelding voor de retraites via de website van Sangha Metta.

Let op: je meld je in één keer aan voor beide retraites, noteer dus de data van beide retraites in je agenda.

De eerste retraite vind plaats van 28 april tot zondag 1 mei, 2022. De tweede retraite van maandag 28 november tot donderdag 1 december, 2022.

Begeleiding: Inez Roelofs, Nynke Humalda, Simin Abravesh & Michaël Verlouw.

Aanmelding voor de studiegroep (onder vermelding van de naam van de leraar) via michael.verlouw@gmail.com

Het is NIET mogelijk alleen aan een studiegroep mee te doen.

 

Voor meer informatie over het Studie en Praktijk Programma 2022 klik HIER.

 

Inez Roelofs

Michaël Verlouw

Nynke Humalda

Simin Abravesh

International Theosofisch Centrum, Besant Hall, Meentweg 9, Naarden, Nederland